.

11/2/09

Sabadell i Goyang, dues ciutat unides per l’amistat


La nostra ciutat, Sabadell, manté relacions d’amistat amb nombroses parts del planeta. Matagalpa o l’Argub en són exemples ben clars, ja que són municipis agermanats amb el nostre, però n’hi ha molts altres als quals ens uneixen vincles a través de convenis de col·laboració o simplement per la voluntat de sumar els nostres esforços per tirar endavant projectes comuns. És el cas de Goyang. Avui ens ha visitat una delegació d’aquesta ciutat coreana de 940.000 habitants, situada molt a prop de Seül.

Molts es poden preguntar sobre allò que ens uneix a Goyang. La resposta és molt fàcil: la voluntat mútua de compartir. De compartir cultura, projectes econòmics, socials, etc. Una amistat que va començar en l’àmbit cultural amb les actuacions aquí a Sabadell a través de l’opera de cantants lírics coreans de gran qualitat i que ha continuat amb un acord de col·laboració entre Sabadell i Goyang i amb iniciatives com un viatge a Corea promogut per la Cambra de Comerç en l’àmbit de l’intercanvi econòmic i empresarial.

Avui hem fet un pas més perquè les relacions entre les nostres ciutats siguin cada cop més intenses. Ens hem conegut millor, comptant també amb la col·laboració de la comunitat coreana a Sabadell, i hem posat les bases per futures trobades. Hem pogut gaudir amb l’actuació del grup de Dansa Tradicional Coreana de Goyang i el representant municipal d’aquest municipi, Oh Se-jae, ens ha convidat al Congrés de les Flors de Goyang, molt popular a Corea. També ha anunciat que, per la seva Festa Major, voldrien convidar un grup de dansa que pogués representar Sabadell i Catalunya dins les seves celebracions.

Estem orgullosos d’haver establert una relació entre la nostra ciutat i Goyang. En un context econòmic poc favorable, hem de treballar per, en la mesura del possible, superar les fronteres i aprendre a assolir, plegats, objectius comuns basats en el respecte, el coneixement mutu i la convivència.