.

1/12/08

30 milions d'euros per a Sabadell

La creació d’un fons de 8.000 milions d’euros per a inversions a l’àmbit local és sense dubte una magnífica notícia, una oportunitat històrica que els municipis hem d’aprofitar al màxim per afavorir aquelles persones que més ho necessiten i per crear ocupació en aquests moments de crisi econòmica.

L’anunci de l’executiu central, liderat per José Luis Rodríguez Zapatero, i confirmat durant la trobada que el president del govern va mantenir amb la Comissió Executiva de la Federación Española de Municipios y Provincias i a la qual vaig tenir l’oportunitat d’assistir, és així mateix la prova que treballant des de la responsabilitat i el rigor, podem aconseguir molt.

D’aquest fons, la ciutat de Sabadell rebrà uns 30 milions d’euros, una bona injecció per al nostre municipi que ens ajudarà a superar el millor possible la situació global de recessió i preparar-nos per a la reactivació econòmica. Sabadell tampoc vol perdre aquest tren i per això, des del moment que es va anunciar la mesura, l’Ajuntament ha començat a treballar, un cop més amb el màxim rigor, per tal de presentar els projectes susceptibles de rebre finançament estatal. En aquesta línia, dissabte mateix em vaig reunir amb l’equip de govern i directius municipals per preparar de forma acurada tot el que la ciutat ha de presentar davant el govern central. També ens hem reunit amb les formacions polítiques de l’oposició per exposar-los el desenvolupament de tot el procés. Un procés que ha de ser ràpid i eficaç.

Hem aconseguit un important suport del govern estatal i en aquest sentit hem d’agrair la sensibilitat de l’executiu presidit per Rodríguez Zapatero. La notícia que hem rebut és importantíssima i ens encoratja a continuar treballant perquè el canvi de model en el finançament local sigui, per fi, una realitat. Estic segur que, junts i des de la col·laboració, ho farem un cop més possible.