.

12/12/08

Reconeixement al voluntariat

Segons l’enciclopèdia catalana ser un voluntari és una “persona que s'ofereix lliurement a fer una cosa a la qual no és obligada. Que neix de la voluntat”.

Però què fa que la gent decideixi ser voluntari? Sembla ser que existeix una dimensió de la personalitat que ve marcada per la part biològica de cada persona i una altra part per l’entorn i l’aprenentatge de cada individu.

Aquest model de conducta solidària és el que va exposar ahir a la tarda la doctora Joaquima Júdez davant d’un auditori ple de públic. Més de 250 persones es van acostar fins a Fira Sabadell per escoltar la seva conferència.

El motiu? un acte de reconeixement i homenatge a tots els voluntaris i voluntàries de la ciutat que dediquen el seu temps a “estimar” als altres.

Una actitud molt valuosa en els temps tant complexes que vivim, on prolifera un cert sentiment d’individualisme i la societat sembla cada cop més tancada. És en aquests temps de crisi, on les necessitats dels més desafavorits es multipliquen.

Precisament per això penso que és el moment d’impulsar encara més el voluntariat.

Hem fet molta feina i s'ha avançat molt, però ara toca avançar un pas més, fer un salt qualitatiu i consolidar l'acció voluntària i l'associacionisme en una aposta de futur per Sabadell.

1 comentari:

Anònim ha dit...

gràcies per tantes idees inspiradores, tot i el mal moment que vivim hi ha formes de parlar i veure el món que encara ens tranquil.litzen...

Miquel Plaza Pérez