.

6/12/08

L'Esperanto i Sabadell

Aquest matí la sala de plens de l’Ajuntament ha rememorat la tradició i els vincles que té amb l’esperanto. Va ser l’any 1910 quan es va crear l’Associació Catalana d’Esperanto i Sabadell va ser la seu del seu primer congrés. De la mateixa manera, el primer congrés després de la guerra civil es va fer també a Sabadell.

Per tant, no és casualitat que aquest cap de setmana la nostra ciutat s’ompli d’esperantistes, ja que l'esperanto i Sabadell, Sabadell i l'esperanto fa molt de temps que tenen una relació molt especial, molt singular, veritablement única.

Entre avui, demà i demà passat, doncs, més de 200 persones vinculades a aquesta llengua debatran sobre el seu passat i el seu futur a Sabadell en el 34è CONGRÉS Català ESPERANTO.

Un congrés que estem molt orgullosos que es faci aquí, al Casal Pere Quart, a la ciutat amb un programa és veritablement impressionant: matí, tarda i nit teniu activitats.

Des de la llibertat i l'amistat entre els pobles, a tots i totes les persones que heu fet possible aquest congrés tant organitzant-lo com assistint-t'hi: moltes gràcies i benvinguts a aquesta ciutat que també és la vostra.

“Bonvenaj al Sabadell. Afabla kaj gastema urbo, kiu apartenas tiel al siaj logxantoj kiel al siaj vizitantoj. Estas honoro por mi, gastigi la Katalunan Kongreson de Esperanto. Dankon al cxiuj kiuj ebligis gxin”.