.

16/3/09

Una ciutat sense torres elèctriques


La supressió de les 8 torres elèctriques al barri de Nostra Llar són una gran notícia per la ciutat. No només perquè permeten acomplir un vell somni del barri, com ha recordat avui José Vidal, el president de l’Associació de Veïns de Nostra Llar. També és una gran notícia perquè avui, quan els operaris aixecaven la torre que hi ha just davant del Tanatori, estàvem eliminant la darrera torre elèctrica que queda en l’àmbit urbà de Sabadell.

El treball per arribar fins aquí ha estat llarg i complicat. L’Ajuntament va adquirir el compromís de demanar a FECSA ENDESA la supressió de les torres i vam ser una de les primeres ciutats de Catalunya que vam aconseguir eliminar totes les torres d’alta tensió.

La col·laboració amb FECSA ENDESA va començar al 2002, quan es va soterrar la línia d’alta tensió que creuava els barris de Can Llong, Ca n’Oriac i Torreguitart. Després, al 2004, es van suprimir els cables aeris que travessaven Torre-romeu i es van eliminar sis torres d’alta tensió que estaven situades també en aquest barri. Finalment, al 2005 va desaparèixer la línia elèctrica que creuava el barri de Can Puiggener.

Però encara estem treballant. Ara s’estan eliminant els postes elèctrics, una actuació que va començar a principis d’any al barri de la Plana del Pintor i continuaran a Torre-romeu, el Poblenou, la Creu de Barberà i la resta de la ciutat fins a arribar a l’eliminació de tots els pals de fusta de Sabadell. Avui hem fet un pas important en el compromís que ens havíem marcat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que important netejar de torres la ciutat, fent-la més amable, de més qualitat i, en definitiva, una ciutat més moderna i actual