.

13/3/09

Cap a una sanitat millor a Sabadell

Com a usuari de la sanitat pública sóc conscient dels grans avenços que hem fet en l’atenció sanitària a Sabadell, però també sé que queden moltes coses per millorar. Avui, en el marc del Consell Rector del Govern Territorial del Vallès Occidental Sud, he traslladat a la Consellera Marina Geli la necessitat que es millori el servei d'urgències del Taulí. En qualsevol cas, però, cal dir que la inversió que s'ha fet en els últims anys ha estat històrica.

Hem posat en funcionament els nous Centres de Salut de Merinals, Can Rull, Sant Oleguer, Nord, Creu de Barberà, Torre Romeu, Poblenou, Centre i La Concòrdia. Aquesta renovació es completarà amb la finalització del centre de Sud-Campoamor i l'ampliació de Merinals i la construcció dels ambulatoris de Gràcia i Can Llong-Castellarnau .

Avui hem fet un pas important per aconseguir una sanitat més propera als ciutadans i ciutadanes. Hem constituït el Consell Rector del Govern Territorial del Vallès Occidental Est, que és un òrgan amb representació de la Generalitat i dels ajuntaments que vetllarà per coordinar les qüestions sanitàries.

Estem en un moment de gran activitat en l'àmbit sanitari. El nou edifici del Parc Taulí començarà a funcionar a la primavera i s'està avançant en les obres per reobrir l'Aliança. Això permetrà augmentar el nombre de llits hospitalaris a disposició de la ciutat. També aconseguirem descongestionar el Taulí quan entri en funcionament el nou hospital que donarà servei a Ripollet, Montcada i Cerdanyola. Sóc conscient dels problemes que encara queden per resoldre i en els que continuarem treballant al costat de la Generalitat, ara també en el marc d’aquest nou Consorci.