.

24/3/09

Pioners en abreujar el tràmit de llicències


Des de l’Ajuntament de Sabadell estem compromesos en millorar i agilitar els tràmit administratius de les llicències d’obra.

Ara fa un 10 mesos que vam signar un conveni amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’experiència està sent positiva.

Avui hem pogut fer balanç d’aquesta iniciativa que va néixer amb una mica de prudència, però amb la certesa que calia abreujar els tràmits per atorgar llicències equilibrant, alhora, tots els aspectes que incideixen en els processos administratius.

Des de llavors, i tal i com ha apuntat Miquel Roca Junyent a la jornada organitzada del COAC, la iniciativa de Sabadell s’ha anat escampant per tota Espanya. I és que aquesta és una possible solució al problema que tots els alcaldes i el sector de la construcció arquitectes i constructors, ara en fase de crisi profunda, han hagut d’anar arrossegant en els anys passats.

Per mi és un honor haver estat el primer Ajuntament en donar el pas, però estic convençut que no serà l’únic.

A més, cal dir que l’èxit de la formula és fruit de la responsabilitat de totes les parts. De fet, he d’agrair al degà del COAC, Jordi Ludevid i als tècnics de municipals la generació de confiança mútua ja que ens ha permès treballar amb eficiència.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell està treballant en altres accions similars.

2 comentaris:

Isabel P. ha dit...

M’omple de satisfacció, com a ciutadana de Sabadell, que el nostre Ajuntament sigui pioner amb una iniciativa, que ara molts ajuntaments d’Espanya, volen fer-se seva.
Crec, a més, que és una proposta que el sector de la construcció agrairà profundament.
Enhorabona!

Urrutia ha dit...

De nou, Sabadell torna a ser el pioner i el referent, com està passant en d'altres qüestions com l'execució de les inversions estatals del FEIL, o de la preparació de sól industrial en Sant pau de Riusec, per estar ben preparats quan s'acabi la crisi.
Que no pari....