.

4/3/09

Obres que generen oportunitats


Viure el procés de transformació d’un barri és un privilegi que estan vivint a Can Deu, Torre-romeu, Espronceda o... Can Puiggener.

Avui, per exemple, he pogut veure com avancen les obres d’ampliació del Centre Cívic del barri de Can Puiggener. Uns treballs que s’estan fent amb l’ajuda del Pla de Barris, un programa finançat entre l’Ajuntament i la Generalitat que està millorant dia a dia els barris de l’entorn del riu Ripoll.

Però potser el més important d’aquestes obres és que podem veure gent treballant. Persones que tenen l’oportunitat de tenir un sou a final de mes i que poden afrontar la recessió econòmica amb cert optimisme.

I no són només aquestes obres sinó totes les que tenen a veure amb el Pla de Barris, que han suposat una injecció econòmica de 18 milions d’euros per fer una reforma integra d’aquestes zones de la ciutat.

En el cas de Can Puiggener ja s’ha pogut adequar un local per a l’esplai “La Baldufa”, també s’ha creat un Espai Jove i s’ha habilitat l’espainternet del centre cívic del barri i l’Oficina del Pla de Barris.

Els darrers anys, a més, s’ha treballat per crear un nou pulmó verd amb el Parc de la Clota, s’han engegat diferents projectes d’integració i s’estan col·locant ascensors per millorar l’accessibilitat.