.

20/3/09

Primer pas pel nou centre de l'APDP


Avui ha sigut un dia molt important pels membres de l’APDP i també per la ciutat de Sabadell.

El que va començar com una necessitat, ara comença a ser una realitat. El nou centre per atendre persones amb discapacitat psíquica s’ha començat a construir aquest matí a Can Roqueta, a un cedit per l’Ajuntament.

La història és llarga i comença amb la voluntat de l’Associació Pro-Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca de liderar la construcció d’aquest centre.

De fet, a principis 2006, quan la doctora Júdez i el senyor Balldebey em vam venir a veure i vaig conèixer les necessitats de l’APDP vaig veure clarament que calia donar resposta a les seves demanades, ja que l’Associació Pro Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca desenvolupa les seves activitats en dos edificis diferents i llunyans entre si, que no reuneixen les condicions idònies per al bon funcionament d’un centre destinat a tractar persones amb disminució.

És més, el creixement actual del nombre d’usuaris i les previsions de demanda dels seus serveis fan que l’APDP tingués la necessitat de disposar d’un espai únic per agrupar les seves dependències.

Des de l’Ajuntament, com a administració compromesa, hem recolzat el projecte, també ho ha fet la Generalitat, qui va decidir cofinançar la iniciativa, així com l’Obra Social de Caixa Sabadell i la Fundació Privada Banc Sabadell que també es van afegir al projecte.

Per això avui, després d’un llarg camí, m’omple d’il·lusió haver participat a l’acte de la primera pedra del Centre Can Roqueta. Una primera pedra que es convertirà en un monòlit folrat de plaques de fang amb les empremtes de les mans d’aquells que formen part del projecte.

I és que si tots plegats, treballem per fer possible un gran projecte: que les persones amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta tinguin una residència amb l’equipament i el personal adequat per atendre’ls.