.

5/9/08

Bona Festa Major!

Novament ens trobem (ja ha passat un any des de l’última vegada!), a les portes d’una nova Festa Major. Ahir, com ja es tradició, una àmplia representació de l’àmbit econòmic, social, cultural i polític ens vam reunir a la Bassa de Sant Oleguer per donar la benvinguda a la celebració. Vam ser més de 1.800 persones les que vam participar en una trobada entranyable. Una estona distesa en la qual vam compartir il·lusions, desitjos i l’estima per la nostra ciutat. Una trobada que vam celebrar amb senzillesa, en coherència amb els criteris d’austeritat que des de l’administració hem adoptat donada l’actual conjuntura econòmica.

L’acte d’ahir a la Bassa marcava també d’alguna manera l’inici del curs després d’un estiu marcat per diferents esdeveniments: d’una banda, els Jocs Olímpics en els quals hem tingut l’orgull de tenir 7 esportistes que representaven la nostra ciutat. Aquestes vacances, però, també ens ha colpit el terrible accident aeri que ha costat la vida de 154 persones i ha destrossat a moltes famílies. Sabadell, una vegada més, els hi ha traslladat la seva solidaritat.

Ha estat un estiu en el qual, sortosament, ni els incendis ni el subministrament d’aigua han estat protagonistes. Sí ho ha estat el debat sobre el finançament, en el qual els municipis tenim molt a dir. Sabadell estarà al costat del govern de la Generalitat per aconseguir un nou model de finançament per Catalunya. Alhora però estic convençut que el govern de la Generalitat serà sensible a la reivindicació dels Ajuntaments per tal que, per primera vegada a la història de la democràcia local, es revisin els criteris i els paràmetres del finançament municipal. Perquè els municipis necessitem recursos suficients per donar resposta a les necessitats ciutadanes, sobre tot en aquests moments de crisi.

L’actual conjuntura econòmica ens porta a treballar encara més intensament en aquells àmbits que ens permetran caminar cap a la recuperació. Parlem de les polítiques actives d’ocupació, de formació i de creació d’empreses, de la generació de sòl industrial i d’una aposta, si cap encara més decidida, per les infraestructures de comunicació. Projectes com Metro Sabadell o les rondes de circumval·lació garantiran la competitivitat del nostre territori. En aquest curs continuarem treballant per la ciutat i ho farem des de la unitat, com sempre hem fet a Sabadell en moments difícils. És per això que, comptant amb els principals agents econòmics i socials, estem organitzant unes Jornades per reflexionar de forma conjunta com hem d’afrontar aquests mesos de crisi i, especialment, quines mesures podem portar endavant per estar ben situats quan aquesta s’acabi.

Ara però el més immediat és gaudir, també tots plegats, de la Festa Major. Ens esperen 4 dies intensos, amb més de 200 actes. Podrem gaudir de cadascuna de les propostes i del nostre espai públic des del respecte, la tolerància i el civisme. Una Festa Major que és possible gràcies a tots els professionals que hi posen el seu esforç i il·lusió, a les entitats que hi participen, als patrocinadors i, evidentment, gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes que en gaudeixen. Aquests són dies per viure Sabadell amb il·lusió i per agafar embranzida per un curs que de ben segur serà intens i alhora apassionant. Bona Festa Major!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Em va agradar molt la crida a la unitat que vas fer ahir davant la crisi.

Isabel P. ha dit...

Quin inici de Festa Major!!

Enhorabona a tots els organitzadors, que han fet possible l'espectacle que vam viure ahir al vespre en el Pregó...VA SER MÀGIC!!!

Anònim ha dit...

Avui ha estat un èxit l'espai de nens a La Fira, molt bona ideia, els pares ho agraïm moltíssim!!!

Anònim ha dit...

La nit del blues a la biblioteca, fantàstic, el millor de la festa, pels carrosses com jo, i no tant eh! enhorabona per actes de tanta qualitat! amb molt bons músics!

Santi