.

15/1/09

Les obres de Metro Sabadell avancen


Poder comprovar a peu d’obra els avenços del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat és tot un privilegi. Avui, acompanyat pel conseller Nadal, he pogut veure “in situ” com s’està construint la caixa de l’estació de la plaça d’Espanya. Una imatge que, a més de ser impressionant per les dimensions de la maquinaria que es fa servir, ajuda a entendre com es construeix Metro Sabadell.

I és que hi ha molta feina que no és visible als ulls del ciutadans i que s’ha anat fent els darrers mesos a la zona de la plaça Espanya, com ara la connexió elèctrica, els nous aparcaments, l’anivellament de terres, la reestructuració del trànsit, la construcció dels murs guia...

Realment sorprenent; perquè al Parc del Nord, a la Creu Alta o al passeig de la Plaça Major es treballa amb la mateixa empenta i intensitat.

Estem vivint un moment històric, que permetrà la connexió ferroviària, de diferents zones de Sabadell i de la ciutat amb les poblacions veïnes. Són 5 noves estacions que milloraran la xarxa de transport públic de manera que en només 8 minuts es podrà anar de nord a sud de la ciutat.

Viure tot aquest procés tant de prop és, sens dubte, un honor com alcalde i com a ciutadà de Sabadell.

A més, és d’agrair la sensibilitat que està tenint el govern de la Generalitat escoltant les necessitats dels sabadellencs i sabadellenques a l’hora d’executar les obres. Totes les part implicades estan posant el seu granet de sorra per millorar les comunicacions de la ciutat, amb les mínimes molèsties pel ciutadà. Estic segur que al final és un esforç que val la pena.