.

15/1/09

Ascensors per millorar la mobilitat


Sens dubte, la instal·lació d’ascensors comporta un gran benefici per a la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes i fa possible que les persones amb dificultats de mobilitat puguin continuar vivint en el seu barri de tota la vida.

En aquest sentit, una de les coses que em segueix sorprenent és la solidaritat de molts ciutadans per ajudar als seus veïns més grans. Gent que fa més de 40 anys que va comprar o llogar el seu pis i que amb el pas dels anys... ja no el podem gaudir com abans. Les limitacions que l’edat i la salut es van imposant i l’habitatge es pot arribar a convertir en una presó que aïlla i dificulta el dia a dia.

I és que igual que les persones, els habitatges van envellint i sinó es té cura i no es van adaptant progressivament poden presentar problemes estructurals, de confort i barreres arquitectòniques tant internes com externes (escales i nivells interiors, sense ascensor, portes estretes, banys i cuines poc accessibles, paviments pocs segurs....). Per això és una gran satisfacció saber que hi ha veïns que, tot i no necessitar l’ascensor el posem perquè el seu veí de dalt i que ja no pot baixar escales pugui fer un passeig pel barri.

I també per això cada vegada que signem un conveni, com el d’avui, per oferir ajudes a les comunitats de veïns que permetin instal·lar un ascensor, penso que allarguem una mica més la vida de la nostra gent gran.