.

2/8/08

Els Ajuntaments també som govern de Catalunya



Els Ajuntaments catalans demanem que se’ns tingui en compte en el procés de negociació entre l’Estat i la Generalitat per al finançament autonòmic. En aquest moment històric en què s’està negociant un nou model de finançament no es pot perdre l’oportunitat de revisar el canvi de model de finançament dels Ajuntaments. És per això que, conjuntament amb el president de l'ACM, el company i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, hem presentat l’acord de la Comissió Municipalista de Catalunya sobre el finançament que reivindica la revisió del finançament local al mateix temps que es discuteix el finançament global de Catalunya i han proposat les mesures de caràcter extraordinari a emprendre fins que aquest acord estigui tancat.

Els Ajuntaments tenim uns recursos clarament insuficients pel grau de responsabilitat i competències que estem assumint. Portem 25 anys reivindicant aquest canvi de model i si no s’aborda ara no serà ni just ni legítim: els Ajuntaments no podem estar al marge de la negociació i no comptar en aquest canvi de model. És per això que des de la lleialtat institucional i el ple suport al govern de la Generalitat en aquest moment de negociació, volem dir que no acceptarem un canvi de model que no doni resposta positiva a les nostres necessitats.


A més, en l’actual situació econòmica si no s’aborda aquest canvi de model de finançament dels municipis catalans ens podem trobar en una situació dramàtica. I ho plantegem des de la responsabilitat i el ple suport al procés endegat. Cal finançament per poder fer front a la inversió pública i per donar resposta a les competències que actualment estem assumint des del món local, siguin pròpies o no. Hem de participar de la cistella de l’Estat i de la Generalitat. La governació del país té tres nivells: estatal, autonòmic i local: per això volem estar a la taula i participar en la redefinició del model. Cal que es cobreixi el 100% de les competències impròpies dels Ajuntaments, el 100% de les competències derivades de l’Estatut i per la resta de l’activitat municipal la quantitat que correspongui als ens locals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la iniciativa de l'ACM i de la Federacio de Municipis, ES TRIST QUE ENCARA ESTEM EN AQUEST DILEMA!!!!.