.

28/8/08

Nou curs, nous reptes

Imatge de la primera reunió del govern, després de vacances, celebrada el 25 d'agost
Hem començat el nou curs polític amb la il·lusió renovada. I amb la mirada posada sobretot en la reactivació econòmica i les polítiques socials, dues qüestions que enguany mereixen una atenció especial.

Per això, farem un seguiment setmanal dels indicadors econòmics en el si de la Junta de Govern Local i Deliberativa i impulsarem unes jornades econòmiques per al proper mes d’octubre. Les jornades comptaran amb la participació de representants de l’administració com també de membres dels principals agents econòmics com són les empreses, els sindicats o les institucions financeres.

També farem una provisió de fons per aquest exercici perquè les partides dedicades a polítiques socials estan gairebé exhaurides, com a conseqüència del nou context econòmic, on cada vegada més persones es troben en una situació difícil. No només cal revisar a l’alça el pressupost del 2009 sinó també fer una revisió del 2008.

Finançament per als ajuntaments

Aquest nou curs s’enceta també amb un front comú de les entitats municipalistes per exigir més recursos per als ajuntaments. En el nou model de finançament de l’administració, els ajuntaments han d’obtenir més recursos de les altres administracions, és a dir, de la Generalitat i de l’Estat, per fer front a aquesta despesa que fins ara no és competencialment vinculada com també els nous reptes de la nova societat. Per tant, no podem estar al marge en aquest moment històric perquè els ajuntaments també som govern.