.

25/7/08

Reconeixement a l’escriptor Miquel Carreras


Qualsevol societat té en la seva història un element de singularitat i d’orgull. Conservar aquesta història ha de formar part de la nostra responsabilitat com a administració. Miquel Carreras era una persona compromesa, per això és just que tingui el reconeixement que li pertoca.

De la mateixa manera que recuperem els nostres edificis patrimonials, recuperem la nostra memòria històrica en nom de la ciutat. Per això avui l'Ajuntament de Sabadell, la Fundació Caixa Sabadell i la Fundació Bosch hem signat un nou conveni de col·laboració amb l’objectiu de que es pugui fer la biografia de Miquel Carreras Costajussà (1905-1938). Aquesta biografia inclourà la recopilació exhaustiva de tots els possibles fons relacionats amb la seva vida i reflectirà la seva trajectòria vital i l’ambient social i cultural de Sabadell del primer terç del segle XX, en el marc històric català i europeu d’aquell moment.

La Fundació Bosch i Cardellach ha previst encarregar la realització d’aquesta biografia a Àngels Casanovas Romeu, membre numerària de la fundació, després d’haver obert un procés de selecció entre els membres de la Fundació especialitzats en temes vinculats a la història i d’altres estudiosos de Miquel Carreras i la seva obra.

Fa tot just 2 anys, les mateixes entitats van signar un altre conveni que establia les bases per concretar l’organització i realització de diferents actes d’homenatge a l'il·lustre sabadellenc, Miquel Carreras. La voluntat era commemorar del centenari del seu naixement i donar a conèixer la seva vida i la seva obra al màxim possible.

Entre els actes previstos en l’acord signat avui s’ha realitzat una exposició homenatge a Miquel Carreras al Saló Modernista de Caixa Sabadell. El conveni també establia fer la recerca, redacció, correcció i edició, d’una sèrie de publicacions de Miquel Carreras.

Ara ho tornem a fer, perquè estem segur que el que fem és un acte de justícia, un reconeixement a una gran trajectòria.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tinc ganes de compartir una cosa amb tots vosaltres, amb els lectors del bloc de l’alcalde. Aquesta setmana santa vaig anar a una ciutat europea (no importa quina per no descacreditar-la) i us he de confessar que va ser una presa de pèl: tot caríssim i molt turístic. Pensàvem anar a veure espectacles, concerts, el teatre de les ombres, titelles... i tot estava pensat pel turisme: car, fet en sèrie, sense cap autèntic valor artístic.

Tot això ho pensava precisament ahir, quan estava veient el Circ de les Ombres a l’Estruch. Vam pagar 4 euros cadascú i vam gaudir d’un espectacle d’una qualitat excel.lent. He gaudit molt de 30 nits, cada nit ha estat una festa: menjant a casa o en un bar, dormint al teu llit, sortint a l’hora de la fresca i tornant xino-xano a casa... amb tot plegat, aquest mes m’he reconciliat amb el món, amb aquest món globalitzat i tan car, he vist que al girar la cantonada hi ha llocs que no et prenen el pèl, que t’ofereixen més del què pagues, que està pensat per oferir cultura a la gent i no per fer negoci. Diuen “Gira al món i torna al Born”, quan més surts al món més em quedo a casa, i aquesta temporada de teatre, música i dansa que comença al setembre tampoc me la penso perdre!

Gràcies alcalde per aquests 30 nits tan fabulós, gràcies per la temporada que comença el setembre...

Anna B. i Miquel C.