.

2/7/08

La transformació de la plaça de Pau Trullà


El barri de Ca n’Oriac disposa d’un nou espai de trobada per tots els veïns i veïnes. Un espai totalment renovat que ara és lúdic, modern i funcional. Un àmbit de ciutat que, a més, és un símbol per tots els ciutadans que viuen al barri de Ca n’Oriac perquè va ser la primera plaça dedicada a un veí.

La reobertura de plaça ha estat molt emotiva perquè ha comptat amb la presència dels nets de Pau Trullà, que han recordat com en plena guerra civil el seu avi va venir amb tota la família a refugiar-se a casa d'uns parents de la Creu Alta i aviat es va establir a Ca n'Oriac.

El nom de la plaça va ser gràcies a l'associació de veïns de Ca n'Oriac. Els veïns van voler agrair que quan van arribar a Ca n'Oriac es van trobar un primer veí que els va rebre amablement i els hi donava aigua del seu pou per beure, netejar-se o pastar el ciment per fer-se les seves cases o fins i tot els hi donava un lloc per dormir en el petit cobert.

Per això, estic segur que la nova plaça serà un espai per a la convivència, el joc i el descans, sobretot tenint en compte que està situada en una zona de gran dinamisme i trànsit de petits i grans, atesa la seva proximitat a equipaments esportius com les piscines o altres instal·lacions; i també, tenint en compte que estarà molt a prop de la nova biblioteca que s’està construint al nord de la ciutat.