.

2/7/07

Estius Universitaris, una invitació al coneixement

Sabadell és una invitació constant al coneixement, a l’aprenentatge, en l’oportunitat de créixer en sabers i cultura.
Una bona proposta comença precisament ara amb els Estius Universitaris (www.sabadelluniversitat.org) amb cursos, seminaris i conferències els mesos de juny i juliol. Una proposta formativa que aprofita l’alt nivell universitari de la nostra demarcació. Perquè només podem desplegar tot el nostre potencial a través d’aprofitar totes les oportunitats al nostre abast. En aquest cas, sens dubte, aquest cicle és possible gràcies a la forta presència universitària de la nostra ciutat (UAB, UOC, UPC, ESDI i Fundació Parc Taulí-Institut Universitari). Totes aquestes universitats, juntament amb l’Ajuntament, han organitzat Estius Universitaris amb prop d’un centenar de cursos, seminaris, tallers i activitats.
Perquè aquesta és una gran proposta de ciutat oberta a tothom (professionals, docents, estudiants, públic en general) a través d’una oferta àmplia, interdisciplinària i que incorpori les darreres innovacions. Només així, és pot crear, veritablement, un programa amb un gran interès intel·lectual, professional i humà.
Des d’aquesta pàgina us animo aprofitar el privilegi d’aquests cicles estiuencs per a la formació i l’aprenentatge.
Durant la resta de l’any trobem també a la nostra ciutat la formació permanent per a persones adultes a través dels cursos de La Universitat a l’Abast de Tothom (http://www.sabadell.cat/Cicles/p/UniAbast_cat.asp). O l’Associació Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran (http://www.afopa.org/)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc un dubte, senyor Bustos. Ara, amb tot això del tema de les barraques de la Festa Major, què volen aconseguir "deixant" decidir l'ubicació als altres partits conjuntament amb vostès? És que no ho entenc: les entitats organitzadores van proposar més de set noves ubicacions possibles, deixant clar que descartaven l'ubicació fins ara vigent. Ara bé, vostès, amb un gest d'"amabilitat" vers els altres partits, van decidir que la nova ubicació l'escollirien tots els partits del consistori amb unanimitat. Ara bé, vostès només van proposar dues opcions, del tot il·lògiques. I jo em pregunto: què volen aconseguir? Traspassar les culpes a CiU si no està d'acord amb aquestes dues possibilitats? Ser vostès els herois que han deixat triar a la resta de partits l'ubicació de les barraques? Ja em disculparan, però aquí el problema el tenen vostès: si són capaços de gestionar conceptes de fins a 3 milions d'euros a la Junta de govern sense que hagin de passar pel Ple, no es veuen capacitats per decidir l'ubicació de les barraques? A més, que jo sàpiga, vostès ja han decidit l'ubicació dels altres esdeveniments de la Festa Major, no? Què volen amb aquest fet? Treure's la culpa de sobra si hi ha problemes amb les barraques al·legant que la resta de partits van estar d'acord en aquesta ubicació?! És realment trist i lamentable el que està passant a Sabadell i en aquest govern... En fi...

Anònim ha dit...

Anònim, ets de CiU oi? més que res que la valentia que teniu és massa no? Això d'amagar el cap sota l'ala està molt bé! Qui és que evita la responsabilitat? Si ho decideix el govern sol...direu que no té majoria i no és legítim que ho faci, i per a vosaltres o gent com tu, estarà malament. Si l'alcalde ho vol posar en comú i cerca la unanimitat per tal que ningú en faci un ús partidista i no s'utilitzi com a eina de confrontació, també malament... Doncs de quin estil esteu parlant?
Decidiu què és el que voleu fer i si voleu consensuar coses... o només us interessa el contrari del que faci el govern? Penseu una mica en els ciutadans i les molèsties que genera un esdeveniment com les Barraques. O és que no ho sabeu? Si parleu directament amb els veïns afectats, i no només amb l'AV, de ben segur sabreu millor què se'n pensa d'això. Ara bé, tampoc no voleu enfrontar-vos als organitzadors de les barraques oi? per què de ben segurs que molts són fills vostres?

Anònim ha dit...

Paqui, efectivament, sóc votant de CiU, perquè, entre d'altres coses, confio en el projecte actual. El meu nom és Arnau Sans, i si abans l'he amagat , ha estat perquè amb aquest govern tots tenim por de fer acusacions contra vosaltres per por a possibles repressàlies de tot tipus, però ara he arribat a la conclusió que tothom té dret a dir el què pensa, i si el govern de la seva ciutat el fa fora de la feina o interfereix en els seus drets, la justícia un dia o altre acaba donant la raó a qui la té.
Pel tema de les barraques, jo diria que CiU va ser la única formació que es va oposar a les dues opcions que vosaltres vau proposar, sempre justificant que hi havia veïns. Ara, resulta que es faran al parc Catalunya. Qui va ser l'única formació que MAI ja estat d'acord en ubicar les barraques al Vapor Turull o a la plaça de la Creu Alta? No ho sé, però jo diria que nosaltres sí que hem actuat sempre amb el sentit de la lògica, i no ara aquí i després allà, en comptes d'haver-ho estudiat prèviament.

No ho sé, aquesta és la meva opinió. Jo respecto la teva, però no la comparteixo.

Arnau Sans

Anònim ha dit...

Sóc en Xavier de Manresa i he anat a l'edició Sabadell Universitat d'aquest any. Només volia dir que he flipat amb Fira Sabadell i que hi he estat la mar de bé... a més a les hores de dinar anava a la biblioteca vapor badia (que està a tocar de Fira Sabadell) i a més de dinar-hi i consultava llibres o em passava a net els apunts o fèiem un cafè a la terrassa amb els companys de curs. En fi, que de vegades tendim molt a estudiar a l'estiu a Barna i que els pobles dels contorns ens hem d'unir per potenciar les possibilitats i qualitat de vida que tenim. L'UAB i Sabadell fan un un cicle universitari de qualitat i amb servei, jo l'any que ve repetiré ! a Barcelona ja m'han vist prou els estius, i a més amb "l'apagón " d'ahir encara més...

Anònim ha dit...

xavi, sóc la Marga, també vaig fer el curs amb tu de Sabadell Universitat. Va estar molt bé, jo també repetiré, si et sembla quan sapiguem els cursos que hi ha els podem comentar i decidir a quin es podem apuntar. M'agradaria tornar a coincidir perquè erem un grupet que ens ho vam passar molt bé.

A més, la nit del divendres, amb l'espectacle del 30 nits i la xarrada fins a la matinada va ser inoblidable. De fet em penso que ja sé perquè es diu 30 nits, perquè cada nit aquí val per 30... ja ja ja

tens el meu mail, no perdem el contacte please!

Petons,
Marga