.

17/7/07

Gaudir de la ciutat i de l’espai públic

Ja a l’antiga Grècia, les places eren escenaris molt valuosos en la vida de les ciutats com a espais de debat ciutadà i convivència. Hereus d’aquella cultura, les places, els carrers, els parcs i, en definitiva, tot l’espai públic intervé directament en el lleure i en el dia a dia de les persones. Per això són necessàries polítiques que en garanteixin el bon estat a tots els districtes i barris. Una ciutat cohesionada només és possible quan tots els ciutadans i ciutadanes poden gaudir-ne en igualtat de condicions.

En aquests moments, Sabadell viu una gran transformació. Des de les rehabilitacions de barris sencers fins a la millora de cada racó.

En els darrers dies hem pogut veure diferents obres acabades. El centre ha guanyat una nova plaça de gairebé 8.000 metres quadrats, la plaça de Daniel Sanahuja. La plaça, que s’aixeca en el solar que antigament ocupava la fàbrica tèxtil Bosser, SA i compta amb una xemeneia que evoca el passat industrial de la ciutat.

La plaça dels Usatges, al districte 2, també ha passat per un complet procés de millora. De fet, ha doblat al seva superfície, passant a tenir un total de 1.200 metres quadrats amb una inversió de 170.000 euros.


El conjunt d’espais recentment rehabilitats també inclou les escales del carrer del Rosselló, al districte 3.

Però la feina continua amb projectes que actualment encara s’estan desenvolupant com la plaça del Taulí, la plaça de Sant Agustí o l’Eix Amèrica, per posar alguns exemples.

La Llei de Barris també preveu transformar i millorar Can Puiggener, Torre-romeu, el Pla d’Arraona, el Raval d’Amàlia, Can Tunis i Sant Nicolau, gràcies a una inversió de 18 milions d’euros.


Totes aquestes actuacions i moltes d’altres que s’estan portant a terme i projectant permetran que en els propers anys Sabadell experimenti un important salt en qualitat del qual en podrem gaudir tots els sabadellencs i sabadellenques.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc una veïna de la Creu Alta i vull expressar el meu agraïment per la rehabilitació de la Plaça Ussatges. La gaudim diàriament. Aquesta plaça juntament amb la biblioteca, el centre cívic i la plaça Marcet fa que la Creu Alta hagi millorat moltíssim.

Gràcies per canviar el paissatge del nostre barri!

Carme

Anònim ha dit...

Hola somos un grupo de padres, madres, tios, abuelos... estoy seguro que puedo hablar en nombre de ellos porque cada tarde nos reunimos en el parc de Catalunya, en la zona de juegos infantiles a la altura del Club de Tennis...

Estamos encantados, vaya toboganes más espectaculares, tirolina, pirámide de cuerdas... quiero dar las gracias por las tardes de exitación de los chavales, alegría y buen ambiente que se respira allí cada tarde! nos sentimos muy afortunados de poder ofrecer a nuestros pequeños una zona de recreo tan espectacular y de tanto nivel como esta. Los niños están contentos como si fueran al tibidabo pero a la vuelta de casa...y sin afectar la economía familiar pues pasamos allí dos horas cada tarde.

Enhorabuena por este gran parque para los niños!

Y quien no lo haya visto le recomiendo que se pase y realmente se sorprendrá

Anònim ha dit...

Com que tots dieu la vostra... jo tampoc me'n puc estar de dir la meva experiència diària.

Com molts sabadellencs surto cada tarda a l'hora que ja no fa tan sol a passejar pel passeig que hi ha al costat del bosc de Can Deu. M'he comprat una bicicleta de passeig i el meu objectiu diari és pedalejar pel carril bici, sense por ni trànsit (ara si que no tinc excusa) i arribar-me fins els jocs per adults. Allà faig tres sèries de 15 en tots els aparells. Tot plegat una hora d'exercici a l'aire lliure.

Aquest camí molts veïns li diuen la "ruta del colesterol" jo li dic el millor gimnàs del món perquè és a l'aire lliure i perquè no conec enlloc més que tinguin aquests jocs d'adults per fer gimnàstica. Em sembla una idea fantàstica, realment si no gaudim de l'esport i l'aire lliure és perquè no volem.

Us animo a fer la vostra rutina diària d'exercici, ara he vist que n'estan posant també a la Plaça Catalunya i crec que a altres indrets de la ciutat també n'hi han. Així que ja sabeu, a peu o en bicicleta fins allà, una mica d'exercici, cap a casa, una dutxa i a sopar i el colesterol cap a vall i la salut cap a munt.

Anònim ha dit...

vaja grupet que estem fent aquí tots junts! al final serem el grup del bloc de l'alcalde. Jo sóc l'Encarna i us vull dir una cosa que em va passar l'altre dia, que pot semblar una tonteria però no ho és. Vaig quedar amb uns amics per dinar una barbacoa a l'aire lliure, i vaig portar la fruita. Tots van quedar parats de les cireres (tan grosses i gustoses), del meló, de la síndria... em deien que a ells la fruita no els hi fa gust de res. Vam analitzar cadascú a on comprava la fruita i ells la compren a grans superfícies comercials d'aquella que va amb plàstic i jo la compro al mercat. I la veritat és que no té res a veure. Per tant us animo a comprar al mercat i a tornar a disfrutar del gust dels aliments.
Jo vaig al mercat de la Creu Alta, que a més ara està preciós. Hem d'impulsar el nostre comerç no només perquè s'ho val sinó per la qualitat dels aliments que consumim.


Escolta Domingu, això de caminar fins els aparells de gimnàstica per a la gent gran està molt bé, aviam si fem un grupet i sortim una colleta alguna tarda. Si algú ho sap que possi el llistat dels aparells per a la gent gran per veure quins estan més a prop de casa.

Gràcies macos!