.

24/7/07

La Ciutat de la Música segueix treballant


Avui la ciutat de la Música ha donat un pas endavant, un pas més de tots els que plegats ens queden per recórrer. Avui ha tingut lloc la segona reunió de treball de la comissió tècnica, a la qual com a alcalde he tingut el plaer d’assistir. En ella s’han tractat els temes jurídics, i a continuació, amb la intervenció dels arquitectes, s’ha tractat l’avantprojecte. Vull donar les gràcies i l’enhorabona a tots i cadascun dels membres de la comissió tècnica. La veritat és que mentre assistia les explicacions dels arquitectes i a les intervencions dels professionals que formen part de la comissió em convencia de la necessitat i la utilitat d’aquesta comissió. Gràcies a la comissió tècnica, i a la comissió ciutadana, farem una Ciutat de la Música pensada entre tots i per a tots. Una ciutat de la música on formació i creació vagin de la mà, on els professionals tinguin una finestra oberta al panorama internacional, a les noves tecnologies. Una ciutat de la Música de qualitat, referent de Sabadell, referent a Catalunya i al món. Gràcies a tots i a totes, i endavant!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc un enamorat de la música i espero amb molta il.lusió aquest projecte...

tot i que gaudeixo puntualment de totes les propostes d'òpera i la simfònica, ara m'agradaria conèixer la música més per dins i estudiar-ne com a hobbie. La Ciutat de la Música acostarà la música als adults? fins ara el conservatori només fa infants.

gracies

Anònim ha dit...

Em dic Josep Marí i visc a Holanda però sóc de Sabadell. Només volia dir que m'encanta això del bloc perquè vaig veient que passa a la meva ciutat, és un bon punt d'encontre per als que estimem Sabadell des de la distància. Puc veure com creix, com millora i a través d'aquest missatge espero poder parlar amb els meus "compatriotes" amb tot el que tenim en comú.

Gràcies i una abraçada des d'Holanda,

Josep

Anònim ha dit...

Us vull dir que per mi, la ciutat de la música ja ha començat... ho va fer quan vam inaugurar el Principal. Realment té una sonoritat fantàstica i és un veritable orgull anar a sentir-hi música.

Per tant, per part meva, només dir-vos que continueu amb la ciutat de la música perquè començada i molt ben començada ja està.

Joan

Anònim ha dit...

El projecte que s'està defininit al voltant del món de l'òpera i de la música en general el trobo d'un gran pes específic en el disseny cultural del Sabadell del futur. L'espai assignat a aquesta proposta tan ambiciosa ha de poder permetre definir, concretar i dur a bon port un projecte realment emblemàtic i que sigui referent a nivel nacional i internacional pel que fa a la seva modernitat i perfecció tant pel que fa a la vessant tecnològica,arquitectònica com de qualitat aqustica i visual com també pel que fa a la gestió i nivell de les obres i els professionals que desenvoluparan la seva tasca en la nostra ciutat. El moment més dificil sempre serà poder definir i consolidar un model de programació estable de gran valor i qualitat tenint tan aprop la capital de Catalunya. Cal esmerzar tots els esforços en aquesta direcció per evitar que en un termini curt la gent es desinfli o desmotivi per les dificultats burocratiques o de gestió quotidiana i les necesssitats pressupostàries del futur.També caldrà ser imaginatius per tal de poder i saber oferir propostes musicals singular i especialitzar-se en determinades èpoques o estis.
Cal ser atrevit i implicar el màxim totes les institucions ,desplegant el més aviat possible tots els mecanismes típics de la pràctica d'alta política, amb insistència i perseverància. Crec també que cal considerar seriosament que un equipament com aquest en una zona d'altíssima concentració comercial requerirà d'una construcció d'un parquing realista -d'uns 800 vehicles- que permeti continuar donant servei a un sector con Can Borgunyó amb greus mancances de places d'estacionament i als centres comercials que ara omplen el solar en períodes com el Nadal o les rebaixes de prop de 400 vehicles.
Considero també una proposta novedosa i interessant la idea de convertir el solar municipal de Via Favencia en un edifici singular de lloguer per a residents estudiants de les escoles de música , les orquestes i entitats de la ciutat que utilitzaran aquest equipament. Seria una novetat i donaria un valor afegit a tot el plantejament global de la C.M.
Sort senyor alcalde i bona feina.
Desitjo que el termini d'execució sigui breu ja que han passat més de 7 anys des del la presentació a la societat del concurs.
Salutacions sinceres.

Anònim ha dit...

Gràcies per fer servir aquesta eina d’informació, debat i, perquè no? D’aproximació de punts de vista.
Per l’equip de govern de l’ajuntament aquest és un projecte de primer nivell -estratègic- per a la ciutat i no només des d'un punt de vista cultural sinó que, a més, volem que sigui un element de internacionalització de la nostra ciutat.
En aquest moment el comissionat esta treballant amb els arquitectes per definir un equipament que serveixi a l'activitat que s'haurà de desenvolupar a la ciutat de la música (la formació i l'activitat artística). Temes com l'acústica, la correcta visibilitat de tots els punts de la sala, la comoditat del públic, l'equipament escenotècnic, les necessites artístiques, la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació, els espais d'assaig... són elements claus de futur que han d’estar ben lligats en el projecte arquitectònic.
També s'està treballant en definir els continguts de caràcter artístic i formatiu. Volem una orquestra que faci de la qualitat la seva senya d'identitat, volem una temporada d'òpera singular i de la màxima qualitat, volem crear una petita companyia estable de dansa que ofereixi una panoràmica dels coreògrafs més importants oferint una programació basada en la qualitat i la diversitat, volem que a la futura ciutat de la música també hi siguin presents altres músiques com son el jazz o la cançó. Tot plegat, i com ja ens té acostumats la nostra ciutat: volem que qualitat ha de ser el denominador comú de tot el que s'hi faci.
En l'aspecte formatiu volem una escola de música i un conservatori que doni resposta a les necessitats formatives dels ciutadans de Sabadell i de la comarca, volem redefinir l'actual escola d'òpera i fer-ne un postgrau d'abast internacional, voldríem que l'Escola Superior de Cant de Catalunya, que depenent de l'Escola Superior de Música de Catalunya s'instal·lés a Sabadell.
Pel que fa a la infraestructura de l’edifici, està previst la construcció d'un pàrking i un hotel i, estem avaluant la possibilitat de crear un espai comercial relacionat amb l'activitat cultural i musical que s'haurà de fer a la ciutat de la música.
Per que totes aquestes aspiracions arribin a bon port caldrà una forta implicació de la ciutadania i de les institucions culturals i econòmiques de la ciutat, del Govern de Catalunya i del de l'Estat. Estem posant tots els esforços per conciliar aquestes necessàries col·laboracions.
Pel que fa als terminis crec que el més important és que les coses es facin bé i en el menor temps possible. De vegades córrer molt fa que els resultats no siguin els òptims.
També volem informar-lo que fa uns poc dies el projecte de continguts s'ha donat a conèixer a tos els grups polítics de l'Ajuntament (govern i oposició) Que s'ha obert un procés de debat amb la comissió tècnica assessora i amb la comissió ciutadana i, que esta previst, avanç de Nadal demanar opinió a la ciutadania per mitjans electrònics. A més, primer d'any aprovarem el projecte bàsic que ens lliuraran els arquitectes i que a finals del 2008 o primers de 2009 tindrem el projecte executiu de les obres, i, si durant aquest temps trobem el fiançarem necessari, podrien començar l'any 2009
Gràcies de nou pel seu interès
Joan Francesc Marco