.

24/7/07

Una proposta per a l'estiu

L’estiu és una bona ocasió per a canviar el ritme del dia a dia i endinsar-nos en la lectura. Som una ciutat amb un gran pla de biblioteques, així doncs, tenim un gran pla de lectors i lectores que gaudeixen i celebren el privilegi de la lectura i el coneixement.

Avui, precisament, sortia la notícia al diari que Vargas Llosa ha descobert molta obra inèdita de la poeta Gabriela Mistral. Es tracta d’una mestra rural de Chile, premi Nobel de Literatura, que va treballar activament per l’educació i la protecció de la infància.

Podeu consultar la pàgina web de la universitat de Chile per a conèixer-la millor
http://www.gabrielamistral.uchile.cl/

Ara, però, permeteu-me compartir amb vosaltres algunes frases del seu relat “elogio de los paises pequeños” que ens pot fer pensar en la vida a les ciutats, diu així: “Semblante próximo, aliento próximo, alegría o dolor próximos, es decir, la fraternidad verdadera, la ronda de hombres en que el pulso de uno pasa hasta el último.” Si, només a través de la proximitat, de veure’ns afectats pels demés de forma veritable, només així la fraternitat entre els habitants d’un mateix poble és possible.

Us desitjo un estiu ple de llibres

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada el seu bloc perquè crec que ens està ensenyant una cosa molt important. Que a la vida no només hi ha les inaguracions i el que aconseguirem el dia de demà, també hem d'aprendre a gaudir del que tenim, del que ens envolta... els amics i els llibres, dues coses gratuïtes però que tenen tot el valor del món.
Gràcies per fer-me descobrir aquesta autora, no la coneixia i sembla molt interessant.

Anònim ha dit...

Hola Olga, jo em dic Mireia i et volia dir que igual a algú li ha sorprés la teva frase "els llibres són gratuïts", doncs mira, la veritat és que així és... perquè si vas a la teva biblioteca i no el tenen omples una DESIDERATA i et troben el llibre que vols i en la propera compra de llibres l'inclouen. Vull dir que està molt aquest diàleg entre els biblioteques municipals i els seus usuaris.

El que si m'agradaria fer és una reflexió de perquè sovint allò que és gratuït no ho valorem gaire... la cultura, l'educació (tenim una educació universal), la sanitat, els espais a l'aire lliure, la festa major que aviat arribarà i que és tota gratuïta, les flors, els bancs que són de tots...

Jo només vull dir una frase que sempre m'ha agradat molt:

allò que té preu no té gaire valor.

si que és veritat que els llibres avui estan a l'abast de tothom, i per això penso que hauríem de pensar en la història i el present.

en la història perquè durant molts anys al nostre país no s'ha pogut llegir (la inquisició, la censura, els llibres eren un ojecte de culte valuosíssim...)

molts llocs de la terra no tenen llibres. Has vist o llegit "Balzac o la Costurera Xina?" com els nens estan contents amb la maleta de llibres?

A vegades no sabem valorar el que tenim, però hauríem de sentir-nos molt contents de tenir una ciutat amb tants llibres, és a dir, amb la possibilitat de d'aprendre i coneixer tantes coses.

Els llibres són coneixement i saviesa, i com totes les coses importants no tenen preu però tenen un valor incalculable.