.

8/1/08

Trobada amb el President Montilla


Ahir al vespre vaig tenir l’oportunitat de compartir una estona amb el President, José Montilla, al Palau de la Generalitat. Vaig agrair al President les inversions que l’executiu català està fent a Sabadell en matèria d’infraestructures. Especialment vaig destacar la importància de les obres del metro de Sabadell, el recent anunci que els Ferrocarrils de la Generalitat enllaçaran Ca n’Oriac amb Castellar del Vallès i la licitació la setmana passada de la segona fase de la Ronda Oest. També li vaig traslladar que estem treballant per aconseguir un Pacte per a les Infraestructures a Sabadell que ens permeti tenir una posició el més consensuada i majoritària possible sobre el que la ciutat necessita en aquest àmbit.

Vaig comentar amb el President que és imprescindible que continuï la inversió en infraestructures, tant viàries com ferroviàries, a la ciutat de Sabadell per superar el dèficit històric que la nostra ciutat arrossega en aquest àmbit com, per exemple, la ronda Nord, la ronda Est, la interpolar Sud i el quart cinturó ferroviari, entre d’altres inversions necessàries.

Un altre dels temes que vam tractar va ser la important inversió que el govern de la Generalitat està fent també en l’àmbit sanitari a la ciutat de Sabadell. Vam coincidir que les inversions previstes tant en l’atenció primària com a l’hospitalària permetran fer un salt molt important però que cal una inversió addicional per millorar les instal·lacions del servei d’Urgències i, si cal, ampliar aquest servei. Les xifres d’usuaris del servei i el col·lapse que de forma sostinguda ve patint, fan necessari el replantejament de l’obra incorporant aquesta millora, així com reforçar al màxim les mesures de coordinació, especialment en aquestes dates en les quals els temps d'espera a urgències són motiu de queixa per part de la població de la ciutat.

La important aposta de la ciutat per la recuperació de la indústria que generi llocs de treball, exemplificada a Sant Pau de Riu-sec, va ser també motiu de conversa. En aquest sentit, el President em va confirmar que aquest any farà una visita a Sabadell per conèixer de primera mà aquesta i d’altres actuacions.

Parlant de Sabadell, vaig donar-li un pot de mongetes del ganxet com a símbol de la implantació del Parc Agrari. Un pot de 300 grams de mongeta cuita de la primera collita de la finca municipal de Can Gambús feta per la Cooperativa Agrícola de Sabadell i comarca.

En un altre ordre de coses, i com a President de la Federació de Municipis de Catalunya, li vaig expressar la preocupació pel finançament dels Ajuntaments i l’opinió del món local que les competències que se’ns traspassin han d’anar acompanyades del finançament corresponent, tal i com estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El món local ha de tenir la capacitat de poder revisar els costos de les competències, de la mateixa manera que fa la Generalitat amb les transferències de l’Estat.

Finalment, vam comentar el desenvolupament de la Llei de Dependència i de la Llei de Serveis Socials, diferents temes d’educació com la construcció d’escoles bressol i la preocupació compartida per la sequera.