.

13/1/08

El primer aniversari del Teatre Principal


El Teatre Principal fa un any. El tenim integrat en el nostre dia a dia, la seva programació ja forma part de la nostra vida, de l’animada vida cultural de la ciutat.

Ara fa un any inauguràvem el Principal amb una emoció difícil de descriure. Ser alcalde dóna molts bons moments, moltes alegries, però la d’inaugurar aquest Teatre, veure’l recuperat per a la ciutat és sens dubte una de les que guardo de manera més especial. Els últims dies d’obres, quan van posar el terra, les butaques, el saló Principal, la inauguració amb el president Montilla, En Pòlvora, la participació de les entitats, els actes inaugurals, les portes obertes, tots i cadascun dels passatges de la memòria em porten a dies intensos. Ara podem mirar enrere, fer balanç d’aquest any i podem sentir-nos orgullosos. La reobertura del Teatre Principal era una obra de recuperació arquitectònica de patrimoni justa i necessària, però també era la incorporació necessària d’un nou espai per a la cultura. Aquest nou espai ha funcionat, s’ha omplert i ha complert la seva funció cultural, i la seva funció social. No vull avorrir amb moltes xifres, només dues: més de 20.000 espectadors, un 77% d’ocupació del Teatre. Una conclusió: èxit.

I ha estat gràcies a tots i totes. Per això, amb motiu d’aquest primer aniversari del Teatre Principal vull agrair a tothom, a la ciutat, a les entitats, als espectadors, a les companyies... la feina feta, i la feina que farem. Gràcies, i feliç aniversari!