.

17/2/07

Nosaltres sempre hem confiat en els ciutadans i ciutadanes

[Resum de la meva intervenció al Consell Nacional del PSC on s'han ratificat les llistes per a les eleccions municipals]

Fa 27 anys que vam passar d’un llarg període de silenci i de falta de llibertat a l’esclat d’una societat democràtica i lliure, que podia escollir i decidir on volia anar. En aquests 27 anys el nostre país, les nostres ciutats, els nostres pobles han canviat molt. S’han transformat completament. I una part important de feina d’aquesta transformació l’han fet els regidors i regidores, els alcaldes i alcaldesses, especialment els que representem el projecte socialista.

Ho hem dit moltes vegades: el nostre sempre ha estat un projecte municipalista. Des d’aquelles primeres eleccions, el 3 d’abril de 1979 en què vam obtenir 928 regidors a Catalunya, passant per les del 8 de maig de 1983 en que en vam aconseguir 1.749, fins els que tenim ara.
Com us deia, han estat molts els que han estat protagonistes durant aquest temps. Des d’aquells pioners de la democràcia que van començar a governar els pobles i ciutats amb més il·lusió que experiència, amb més passió que coneixement de com funcionava l’administració, ells i tots els que han vingut després han estat els protagonistes de liderar des del municipalisme el progrés que avui tenim a qualsevol racó de qualsevol poble, de qualsevol ciutat. I ho han fet gairebé amb minses competències i encara amb menys recursos.

El dia 27 de maig proper tenim la gran oportunitat d’aconseguir una segona gran transformació de Catalunya perquè ara comptem amb un govern que valora i comprèn el que signifiquen els governs locals pel progrés del país. Tenim un govern que sap que per fer possibles les escoles bressol que el país necessita hem de treballar junts. Comptem amb un govern que sap que per millorar els serveis sanitaris al territori hem de treballar junts. Tenim un govern que sap que junts podem fer possible l’accés a l’habitatge a preu social per a més gent. Tenim un govern que sap que els governs locals estem al seu costat per a les millores de les infrastructures que el país necessita. Tenim un govern que ens escolta, que confia en nosaltres, que ens estima. I no només perquè el seu president, José Montilla, hagi estat alcalde sinó perquè l’esperit municipalista impregna el conjunt del govern.

I és possible que alguna vegada en algun tema concret puguem discrepar. És normal. Ha de ser normal. Però l’esperit de treballar junts és el que presideix la relació entre el govern i els Ajuntaments. I ara en el nou marc que ens dona l’Estatut en què el municipalisme és més protagonista podem fer més coses, moltes més.

Els ciutadans i ciutadanes ens demanen als alcaldes i alcaldesses socialistes que donem resposta als problemes que tenen, a les seves necessitats. Més enllà que siguin competència nostra. I això és lògic. Perquè confien en nosaltres, perquè saben que som persones no només de paraules, sinó de fets. Per això venen. Saben que més enllà de les competències que tenim, el nostre interès es solucionar els seus problemes i, al mateix temps, que es generin noves oportunitats, un nou futur. I encara més des del projecte socialista. El projecte del SÍ:


  • Sí al coneixement, perquè obre les portes al progrés
  • Sí a l’esport, perquè és treball en equip, esforç i superació
  • Sí a la cultura, perquè ens fa més lliures

  • Sí a les infrastructures, perquè són riquesa i competitivitat

  • Sí a atendre a les persones que ho necessiten, perquè és solidaritat i justícia

  • Sí a l’habitatge social, perquè és igualtat d’oportunitats

  • Sí a la preservació del medi natural, perquè és garantia de futur

  • Sí a la millora de l’espai urbà, perquè és qualitat de vida

  • Sí al civisme, perquè és respectar el que compartim

  • Sí a la integració, perquè fa créixer la democràcia

  • Sí a la convivència, perquè el respecte és la llibertat dels altres

  • Sí al Progrés

  • Sí al Benestar

  • Sí a aconseguir pobles i ciutats per viure, per conviure, per treballar, però, sobretot, on puguem ser feliços.

I per aconseguir-ho, es requereix, més que mai: comprensió, compromís i confiança. Si treballem com ho hem fet fins ara, amb la mateixa il·lusió, amb la mateixa passió, amb la mateixa convicció que la nostra gran força es troba als Ajuntaments, estic convençut que a les properes eleccions municipals els ciutadans i ciutadanes sabran valorar-ho i ens tornaran a donar la seva confiança de forma majoritària.


Si en aquests 27 anys hem fet tant amb tan poc, ara amb l’experiència i amb les noves oportunitats que se’ns presenten, què no farem!


Nosaltres sempre hem confiat en els ciutadans i ciutadanes. Si el proper 27 de maig la ciutadania ens dona una vegada més la seva confiança, junts podrem aconseguir els pobles i ciutats que somiem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La intervenció més engrescadora del matí! Endavant Bustos