.

13/11/07

Un pressupost social

Sabadell ja ha engegat el debat per aprovar els comptes municipals per a l’any vinent: un procés que, sens dubte, serà cabdal per determinar les polítiques que es podran dur a terme al 2008 a la nostra ciutat. Aquesta vegada, les prioritats que hem fixat des del govern municipal han estat les polítiques socials i la millora de la ciutat.

Per això, comptarem amb un pressupost de 226 milions d’euros i en destinarem una bona part a millorar la salut, l’educació, les activitats culturals i els serveis socials dirigits a tots els ciutadans. I on més s’incrementarà el finançament serà a l’àrea de Salut i Serveis Socials, on els recursos augmentaran un 30%.

D’aquesta manera, la nostra ciutat aprofitarà les millores de la llei de dependència i de la llei de serveis socials i respondrà també als suggeriments expressats pels ciutadans durant la campanya Què08?, on les polítiques socials i la millora dels barris i del centre van centrar la major part de les demandes.

També augmentarà el pressupost per a educació i cultura. D’una banda, per finançar la posada en marxa de nous equipaments, com les escoles bressol Joaquim Blume i Can Llong, i de l’altra, per seguir desenvolupant el pla de biblioteques, el projecte la Ciutat de la Música o la construcció de noves llars d’infants. En total, destinarem 39 milions d’euros a inversions i fins a 6 milions i mig es destinaran a cultura.

I a més d’ampliar les polítiques socials, també millorarem la cohesió social. Per això, destinarem molts recursos a mantenir i modernitzar la via pública, a la recollida dels residus o a la seguretat ciutadana i, un any més, seguirem desenvolupant el pla de barris. D’ell es podran beneficiar prop de 20.000 sabadellencs dels barris que envolten el Ripoll.

Per tot això, estic segur que els pressupostos municipals contribuiran l’any vinent a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell. Espero que tots ells aprofitin i gaudeixin dels nous equipaments i serveis que la nostra ciutat posarà en marxa!

1 comentari:

Marc Arza ha dit...

Manel,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PP=PSOE o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com