.

6/2/08

L’habitatge, un dret i una prioritat

L’altre dia va venir a Sabadell la ministra d’Habitatge, Carme Chacón. Va poder visitar promocions d’habitatge protegit com les del barri de Can Llong. I va marxar felicitant-nos. I això, com a alcalde de Sabadell és un orgull. La ministra va poder constatar que Sabadell és una ciutat que lidera les polítiques d’habitatge. Estem 17 punts per damunt de la mitjana catalana en promoció d'habitatge protegit: de lloguer, i de compra.

L’accés a l’habitatge ha estat sempre una de les màximes prioritats d’aquest govern. Hem esmerçat els màxims esforços per ajudar a accedir a un habitatge a tots aquells que ho necessiten: als joves però també a la gent gran. És una satisfacció poder explicar a la ministra i a a tota la ciutadania que des de fa anys, hem volgut garantir l’accés a un dret fonamental. I ho fem a través de diferents fórmules: pisos de protecció oficial de lloguer, de compra, a través d’una borsa d’habitatge social, amb complexos d’habitatges per a gent gran, promovent la rehabilitació i la instal·lació d’ascensors, prestant suport a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, i un llarg seguit d’etcèteres. Perquè creiem en les polítiques que impulsen la ministra i el govern de la Generalitat amb el conseller Francesc Baltasar al capdavant– mitjançant el Pacte Nacional per a l’Habitatge del quan en són un dels signants com a President de la Federació de Municipis-, i treballem per fer-les possibles a la nostra ciutat.

I seguirem treballant. Del 2008 al 2011, és previst impulsar noves promocions d’habitatge públic a Can Llong, a la Serra i a Torre-romeu. A més, de Cifuentes on el 75% dels habitatges que es facin seran de protecció oficial, i d’aquests la meitat seran de lloguer, es desenvoluparà el sector de Ca n’Ustrell i Can Gambús, on es faran un 25% de pisos a preu social. En total, posarem a disposició dels sabadellencs i sabadellenques uns 300 habitatges de compra i uns 900 de lloguer

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé. M'agradaria que tots els municipis de Catalunya fessin una intervenció respecte a l'habitatge tant conscient. ENDEVANT!!!!