.

26/2/08

L’Aeroport de Sabadell, un element estratègic per la ciutat


Avui ha sigut un dia especialment important per Sabadell i, també, per Catalunya. Hem donat el primer pas cap el futur de l’Aeroport de Sabadell. Un futur que compromet a les administracions locals a participar en el desenvolupament d’aquesta infraestructura.

Aquest matí he participat juntament amb el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya, Oriol Balaguer, en la primera reunió dels agents relacionats amb l’aeroport i en el seu transcurs hem decidit constituir la que serà la societat limitada de promoció de l’aeroport de Sabadell.

A la trobada també han assistit també el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Antoni Rebolleda; el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, Antoni Maria Brunet i la presidenta de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández. Entre totes les institucions i entitats implicades podrem desenvolupar una estratègia global compartida per generar sinèrgies amb l'entorn i garantir la seva integració en el territori.

És previst que la societat inclogui la veu del territori i estigui participada en un 51% per la Generalitat i en un 49% pel món local: un 19% l’Ajuntament de Sabadell, un 10% el Consell Comarcal del Vallès Occidental, un altre 10% la Cambra de Comerç de Sabadell i també un 10% la Diputació de Barcelona.

Donat l’elevat valor estratègic de l’aeroport en l’àmbit econòmic i social de la nostra ciutat, treballarem plegats per convertir l’aeroport de Sabadell i la seva activitat aeronàutica en un model europeu tot garantint la seguretat i la major integració possible en el territori.