.

2/8/07

La mongeta del ganxet del Vallès, Denominació d’Origen


Com a alcalde és un orgull visitar el Parc Agrari i veure que funciona, que hi ha conreus en marxa, i veure que les mongetes que s’hi van plantar el passat 17 de juliol creixen a bon ritme. Si tot va bé, a principis de desembre recollirem les primeres mongetes del ganxet que es comercialitzaran amb denominació d’origen protegida: Mongeta Vallès-Maresme. La mongeta del ganxet havia estat, tradicionalment, un producte que els pagesos conreaven per a consum propi. En els darrers anys, però, el prestigi que ha adquirit aquest producte exquisit ha fet augmentar-ne la producció, i a Sabadell no hem volgut quedar-nos enrere i recolzar l’agricultura autòctona.
La Cooperativa Agrícola de Sabadell i Comarca (COAGSA), que gestiona la finca municipal de Can Gambús, dins el Parc Agrari de Sabadell, ja està fent créixer les nostres primeres mongetes del ganxet amb denominació d’origen. Ens en podem sentir orgullosos, i esperar el primer tastet pel desembre!

1 comentari:

Anònim ha dit...

i tant que si, des de petita que ma mare quan em feia aquest plat si me'n deixava algunda deia: quin greu, són les mongetes del ganxet!, era com un títol nobiliari de les mongetes, no eren mongetes qualsevols, eren les buscades, les finíssimes, les bocatti de cardinale mongetes del ganxet.

Que ara es potenciin es fer de l'entranyable de la meva infantesa tot un gust actualitzat.

gràcies per treballar per la nostra agricultura i pel nostre paladar.