.

5/10/07

Sabadell, capital europea



Ahir va ser un dia molt emocionant per mi. De fet, la ciutat va viure un dels moments més especials dels darrers temps.
La inauguració de l’International Air Meeting va convertir a Sabadell en un referent nacional, perquè és la primera vegada que a Catalunya i a Espanya que s’organitza una trobada d’aquesta magnitud dintre del sector aeronàutic que, precisament, està en expansió i en creixement.
I és que tal i com va assegurar el Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, en el moment d’obrir el saló, el sector aeronàutic es consolidarà en els propers anys gràcies a grans inversions de l’Estat Central.

Per això, des de Sabadell apostem per potenciar aquest sector i, alhora, el nostre aeroport, ja que suposarà beneficis econòmics, industrials, tecnològics i socials per tots i per totes.
Estem segurs que aquest saló és només l’inici d’un llarg camí que generarà grans oportunitats per la nostra ciutat. Per això vull agrair a tots aquells que han cregut en aquest projecte.

En primer lloc Enrique Lacalle que, com a president del Comitè Organitzador de l’IAM, ha sabut donar-li l’impuls i l’ambició que requereix un esdeveniment punter com aquest. Tot el seu equip ha estat a totes per poder fer realitat aquest saló. També a l’Ajuntament de Barcelona, amb el seu suport han fet possible que la Setmana de l’Aeronàutica coincideixi amb el projecte de l’International Air Meeting. No puc oblidar, tampoc, el recolzament de la Generalitat en tot aquest projecte ni a l’Aeroport de Sabadell pel seu esforç continuat per fer-ho possible. I com no, al Ministre Clos que ha integrat la visió de Sabadell en el conjunt de l’Estat.

A més, la jornada d’ahir es va completar amb la signatura d’un conveni per la cessió d’una parcel·la a l’aeroport de Sabadell per a la construcció del Museu Aeronàutic. Tot un luxe per la nostra ciutat, que mira cap el futur i ha sabut posar a l’abast dels professionals i del públic en general un sector moltes vegades desconegut i que ara aquests dies es pot descobrir en un saló pioner.